maanantai 3. tammikuuta 2011

Nova Botnica -lehti

Vuonna 2003 liityin Turun yliopiston pohjalaiseen osakuntaan. Samana syksynä päätin osallistua osakunnan Nova Botnica -lehden tekoon. Sille tielle jäin kaikiksi osakuntavuosikseni. Vielä tänäkin vuonna olen luvannut tehdä taiton ja opastaa seuraajaani.

Nova Botnica on ollut kaikin tavoin opettava ja mukava kokemus. Olen saanut osallistua lehden tekoon monella tavalla ja oppinut toimittamisesta paljon.

Vaikka järjestöjen lehtiä ei usein arvosteta, on Nova Botnican tekeminen antanut minulle sellaista kokemusta, jota en olisi varmasti mistään muusta voinut saada. Huvittuneisuudella voin muistella mm. vuoden 2003 tai 2004 Nova Botnicassa ollutta Lauri Tähkän haastattelua. Olimme aikaamme edellä. ;)

Aluksi Nova Botnicaa taitettiin Freehandilla. Viime vuosina taitto-ohjelmaksi vaihtui InDesign, ja kevään 2010 Nova Botnica on ensimmäinen kokonainen InDesign-työni. Siinä on joitain hiomattomuuksia, mutta mielestäni onnistuin kuitenkin suhteellisen hyvin ottaen huomioon, että opettelin ohjelman käyttöä lähinnä itsekseni.

Kaikkia tekemiäni Nova Botnicoita ei ole valitettavasti julkaistu internetissä, mutta kaksi viimeisintä on. Ne ovat osoitteessa:

Ehkä voisin jossain vaiheessa kaivaa kovalevyiltäni vanhojen Nova Botnicoiden parhaita paloja ja julkaista ne täällä. Esimerkiksi sen Lauri Tähkän haastattelun. :)

1 kommentti:

  1. Et pääse ikinä irti NB:stä. Katotaan vaan, niin vielä vuonna 2035 sä keikut NB:n päätoimittajana (tai mikä termi se sitten ikinä tuleekaan olemaan). :D

    VastaaPoista